Het evenement voor 2018 is alweer voorbij. Bekijk de

Koren van “Per Pedaal naar Vocaal” 21 mei 2018 en bezoek hun website voor meer info.

Heuvelrugkoor

Wij van het Heuvelrugkoor zingen onder de enthousiaste leiding van Annemarie van Bragt zowel wereldse als religieuze muziek, meestal a capella. Ons koor telt ongeveer 25 leden en wij komen van Amerongen tot Zeist,  van Amersfoort tot Wijk bij Duurstede.

 

Tijdens dit korenfestival zingen wij meerstemmige Engelse koorwerken  van Britten, Holst, Sullivan en Vaughan Williams: liederen over de natuur, over vogels, en natuurlijk ….over de liefde.  Ons repertoire bestrijkt de periode van de Middeleeuwen tot de moderne tijd.

Naast onze reguliere concerten werken we mee aan verschillende festivals en culturele evenementen.

Het Heuvelrugkoor treedt in de middag op in het openluchttheater van de Zonheuvel.

Voor meer informatie zie: www.heuvelrugkoor.nl

 

Oriolus

De naam Oriolus
Oriolus is de Latijnse naam voor de vogel ‘de Wielewaal’. De eigenschappen van deze vogel hebben voor het koor een symbolische waarde

Zangwonder
De wielewaal zie je niet zo snel, hij zit namelijk hoog in de top van bomen. De vogel is een zangwonder, vliegt van de ene naar de andere plek, is ongebonden en wil altijd zijn vleugels uitslaan om verder te komen. Bijzonder is de uitstraling, door de kleur van zijn veren: geel-zwart of geelgroen en door de opvallende zang

Hoger niveau
‘Oriolus’ wil net als de vogel al zingend op een hoger niveau komen (hoger in de boom komen), op meerdere plekken komen, ongebonden zijn en boven het gemiddelde koor uitstijgen. Oriolus is een ambitieus en enthousiast koor onder leiding van de dirigent André van Vliet en is in 2008 opgericht met als doelstelling: het (mede) organiseren van concerten met een méér dan gemiddeld kwaliteitsgehalte voor met name amateurzangers. De begeleiding en ondersteuning wordt voornamelijk door professionele musici gedaan.

Repertoire
Het repertoire dat Oriolus ten gehore brengt is gevarieerd en veelzijdig. Uitgevoerd worden klassieke werken van G.F. Händel, J.S. Bach, F. Mendelssohn, maar ook werken van eigentijdse componisten zoals John Rutter, Karl Jenkins of Lloyd Larson. Centraal staat de boodschap die het koor uit wil dragen. Een boodschap met inhoud en daarbij kunt u denken aan de Geestelijke boodschap, maar ook prachtige liederen over de natuur en schepping. Onder leiding van de gepassioneerde dirigent André van Vliet streeft het koor naar een mooie en inhoudsvolle uitvoering van ieder concert.

Oriolus treedt in de middag op in Parc Broekhuizen.

Meer informatie over de aankomende concerten en deelname: www.projectkoororiolus.nl

Badkamerkoor De Badparels

Wij zijn 40 enthousiaste vrouwen die elke donderdagavond (Locatie Sparrenheide te Driebergen) bij elkaar komen om lekker te zingen.
Onze repetitieavonden, overigens voor iedereen toegankelijk, staan ten dienste van openbare optredens/uitvoeringen.
Maximaal vijf keer per jaar treden wij op. Ons repertoire wordt ook telkens aangepast, afhankelijk van het soort optreden en in welke tijd van het jaar. Onze dirigente is Nobuko Takahashi.

De Badparels zingen ’s morgens in het Nationaal Bomenmuseum.

Meer informatie: www.de-badparels.nl

 

Maarnse Havenzangers

De Maarnse Havenzangers bestaat uit een kleine groep van zingende vrienden die kunnen putten uit een groot repertoire van zeemansliederen, Nederlandse liedjes en smartlappen. Daarbij worden zij begeleid door piano en accordeon.

De groep is ongeveer 20 jaar geleden opgericht. Sindsdien hebben zij veelvuldig optredens verzorgd op feesten, bruiloften en partijen, maar ook voor zorginstellingen en verpleegtehuizen. De groep heeft momenteel 16 leden.

De Maarnse Havenzangers zingen in de middag in het Nationaal Bomenmuseum.

Telefoon: 0343 442441
Mobiel: 0653 977 816

 The Living Song

In 1971 werd het koor opgericht als ‘Gospelgroep The Living Song’. Ton Sauer werd dirigent in 1988. Het repertoire werd uitgebreid en in 1999 werd ook de naam veranderd in Leersums kamerkoor. Het repertoire omvat inmiddels koormuziek van Renaissance tot hedendaags, geestelijk, werelds, volksmuziek en close harmony. Ton Sauer is opgegroeid met schoolmuziek, piano, orgel en koordirectie. Hij is dirigent van verschillende koren in de omgeving en is ook actief als organist. Het programma voor de korendag ‘Per Pedaal naar Vocaal’ bevat een selectie uit het huidige repertoire.

The Living Song zingt ’s middags in het Koetshuis van Kasteel Amerongen.

 Cappella Cantica

Contrappunto bestiale

Adriano Banchieri (1567 – 1643) componeerde een prachtig lied: Nobili spettatori, udret’ hor hora quattro belli humori…….. Weledele toehoorders, jullie gaan nu vier knappe gasten aanhoren: En dan zingen die vier over een hond, een kat, een koekoek, een uil, een contrapunt en een basstem.

Tijdens Per Pedaal naar Vocaal maakt Cappella Cantica, het kamerkoor uit Driebergen, in Kasteel Amerongen er een vrolijke beestenboel van. Niet 4 maar 24 zangers zullen de Nobili Spettatori toezingen met vrolijke en ernstiger liederen over dieren.

We willen een jonge zeehond in slaap zingen en u uit de doeken doen welk dier de beste mensenvriend is. Misschien gaan we een uil begraven. En wat dacht u van dat bijzondere visje waar Schubert over toondichtte; hoe klinkt Die Forelle á la Wagner; hoe liet Mozart dat visje spartelen en hoe vond Beethoven dat zo’n vis gevangen kon worden?

Capella Cantica bij de uitvoering van het programma Summertime (2015)

Kamerkoor Cappella Cantica, uit Driebergen heeft een liedprogramma samengesteld met prachtige liederen van o.a. Eric Whitacre, Jetse Bremer, Jacob Arcadelt, Adriano Banchieri, Edward Johnson, Thomas Weelkes, Orlando Gibbons, Felix Mendelssohn, Alphons Diepenbrock en Paul Hindemith. Niet alle liederen laten we tijdens het pinksterfestival horen, maar ons koor wil de Nobili Spettatori een voorproefje geven van ons grote concert.

Stap op tweede pinksterdag op de fiets en toer naar kasteel Amerongen om alvast te genieten van een impressie van ons programma Contrappunto Bestiale.

 Wilt u meer weten: www.cappellacantica.nl

Ridge Voices

Ridge Voices is een vierstemmig, enthousiast koor op de Utrechtse Heuvelrug (vandaar de Ridge). De 27 vaste zangers en zangeressen komen uit diverse plaatsen zoals Amerongen, Leersum, Elst, Rhenen, Doorn, Scherpenzeel en Eck en Wiel.

Het repertoire is zeer gevarieerd: van jazz, pop, gospel tot klassiek. We zingen in moderne talen zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits, Zweeds en Afrikaans. Sinds augustus 2016 zingen wij onder de inspirerende leiding van dirigent Jeroen Zijp.

Repetities zijn elke 14 dagen (in 2018 in principe de even weken) op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in De Ark te Amerongen (Imminkstraat 11). Met enige regelmaat is er een project dat meestal zo’n 4 of 5 maanden duurt.

Het muziekprogramma voor Per Pedaal naar Vocaal 2018 staat in het teken van LIEFDE.

Ridge Voices treedt op in Buitenplaats Sparrendaal.

Meer informatie: www.ridgevoices.nl

Millennium Mannenkoor

Het circa 30 man tellend koor, waarvan de leden uit alle windstreken afkomstig zijn en daarom niet elke week maar eenmaal in de veertien dagen op zaterdag ochtend repeteert in Landgoed ‘Dijnselburg’in Zeist, schuwt grote projecten niet. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan in 2013 heeft het koor een dubbel CD uitgebracht met een zeer gevarieerd repertoire: van de Russisch-Orthodoxe ritus, werken uit musicals, Latijnse kerkmuziek, Amerikaanse folksongs tot aan gospels en spirituals toe. Het nog jonge Millennium Mannenkoor (opgericht in 1997) heeft een repertoire dat varieert van klassiek/religieus tot opera, volkslied en musical. Mede door het aantrekken van internationale solisten werden de CD-opnamen van ons MMK bij de diverse omroepverenigingen met groot enthousiasme ontvangen.

Naast de diverse concerttournees naar o.m. Amerika, Canada en een aantal Europese landen werd ons MMK op het internationale koren festival te Praag beloond met een bronzen medaille. De dirigent is Esther de Lang. Zij treden op in het openluchttheater van Landgoed Zonheuvel in Doorn. Meer informatie: www.millenniummannenkoor.nl

millenium groot

Shantykoor ”De Driemasters”

Het Shantykoor “De Driemasters” uit Driebergen bestaat 14 jaar. Op dit moment hebben wij 54 zangers die de zeemansliederen zingen, begeleid door 5 accordeonisten, o.l.v. een dirigent. Het Shantykoor kan met gepaste trots terugkijken op dertien succesvolle jaren. Op uitnodiging heeft het koor geregeld opgetreden voor grote bedrijven en bij manifestaties zoals de Visserijdagen in Spakenburg, Bloemencorso in Leersum, Schapenmarkt in Langbroek, Marinedagen in Den Helder, Shantyfestival in Wijk bij Duurstede en op de Bataviawerf in Lelystad, Havendagen in Woerden en Almere, en bij feesten en evenementen in de regio en diverse festivals in het gehele land.
In 2014 en 2016 hebben we eigen Shantyfestivals in Driebergen georganiseerd met 6 verschillende koren op verschillende podia. Dit was een groot succes. Het trok veel publiek en kreeg veel aandacht van de regionale pers, radio en tv.

Het koor zingt vooral Nederlandse zeemansliederen, die vroeger op de schepen gezongen werden, ter ondersteuning van het werk aan boord.
Vele liederen zijn bekend en kunnen gezellig meegezongen worden.
Daarnaast zingt het koor Engelse en enkele Duitse zeemansliederen.

De Driemasters treden ’s morgens op in de Historische Theetuin Bartimeus.

Meer informatie staat op onze website: www.driemasters.nl

Waterzooi

Wij, de vrouwen van Waterzooi, zingen 2-stemmig niet alleen liedjes van de zee en shanty’s maar ook mooie en gekke liedjes. Als het maar enigszins met water te maken heeft, haalt het ons repertoire.
We zingen de sterren van de hemel en brengen de liedjes theatraal, vol expressie en vooral met veel plezier. Wij worden muzikaal begeleid door accordeon (bas)gitaar, trekzak, mandoline en ukelele.
Dus heeft u zin in een gezellig, muzikaal schouwspel, kom naar de Watertoren!
Waterzooi treedt op in de Watertoren. Het programma voor 21 mei 2018 wordt nog bekend gemaakt.

Contactpersoon: Josine de Vries Josine@arteza.nl Tel. 06-12697113 Website: www.waterzooi.info

Piratenkoor ManOverBoord

Met een breed repertoire aan Zeemansliedjes en Shanty’s staan de mannen van dit Piratenkoor u op te wachten bij de Vuurtoren van Werkhoven, maar dat blijkt bij nader inzien toch de Watertoren te zijn. Met hun piratenboot, de Grote Zeilen gehesen en met zo’n 18 bootslui aan boord voeren zij u -tijdens uw fietsstop – mee langs een speciaal voor u uitgestippelde muzikale reis…

Weer of geen weer, Wind of juist geen wind, de Piraten van ManOverBoord, meren hun Schip gewoon voor u af die dag in Werkhoven.

Vanaf het moment dat deze ruwe bolsters voet aan vaste wal zetten, nemen zij het roer over en nemen u muzikaal mee over Woelige Baren en Wereld Zeeën en naar verre Oorden.
Hebt u gewoon zin om gezellig mee te zingen? Noteert u dan in uw agenda, om op 21 mei 2018, tweede Pinksterdag, tijdig de juiste afslag te nemen en uw fiets naar de VuurWatertoren te sturen in Werkhoven. Het Piratenkoor ManOverBoord belooft u plechtig, dat zij er alles aan zal doen om uw voornemen en verblijf tot een onvergetelijk evenement te maken.

Meer informatie: www.manoverboord.nl 

Vinkenvocale

Vinkenvocale is een vierstemmig koor uit Maarn. De 25 mannen en vrouwen repeteren wekelijks in de Vinkenbuurt, vandaar de naam ‘Vinkenvocale’.

Onder leiding van dirigent Petra v.d. Snoek zong het koor in 2016 liederen uit die Zauberflöte van Mozart. Dit jaar luistert het programma naar de titel ‘Memories’. Songs uit de jaren 1980 en later, die bij iedereen eigen herinneringen oproepen. O.a. Memory, Bridge over troubled water, Gabriëlla’s Song, Hallelujah. En een eigen arrangement van ‘Skyfall’, waarbij de mannen de typische ‘Bond-tune’ zingen die je hoort in alle James Bond films.

Een kasteel als een sprookje, vierstemmige zang, mooi pianospel. Wij verwelkomen u graag op 2e Pinksterdag op kasteel Sterkenburg zowel ’s morgens als in de middag

Theaterkoor Houten

Theaterkoor Houten is een muziektheatergroep die voorstellingen uitvoert met een breed licht repertoire (Musical, Film en Popmuziek). Het Theaterkoor Houten bestaat uit zo’n 37 amateurs die vol enthousiasme en met liefde voor theater wekelijks repeteren voor kleine en grote producties. Jenny van Huissteden is de dirigente en artistiek leider

Eens in de anderhalf/twee jaar zetten ze een avondvullende show op de planken. De zang wordt altijd gecombineerd met theatrale elementen zoals bewegingen, drama en dans. Om tot een optimale voorstelling te komen zoekt Theaterkoor Houten samenwerking met andere organisaties. Regelmatig wordt een beroep gedaan op professionele zangpedagogen, regisseurs, choreografen, tekstschrijvers en muzikanten.

Wil u meer van Het Theaterkoor Houten zien? De eerstvolgende productie is de voorstelling  “Under Construction”, op 7 en 8 juli in Theater Aan de Slinger in Houten.

Het Stichts Mannenkoor treedt ’s morgens op in Parc Broekhuizen.

Meer info: www.theaterkoorhouten.nl

Vocal group INSTEAD!

Vocal group INSTEAD! is een kleine a capella groep uit Zeist/Driebergen. We delen allemaal dezelfde passie voor a capella zingen en zijn bekend om onze vrolijke en gevoelige presentatie van verschillende arrangementen.

Onze 4- tot 7-stemmige lichte a capella muziek klinkt lekker vet of juist subtiel, uitbundig, swingend of ingetogen. Of zoals de organisator van een evenement zei: “INSTEAD! levert een feest van muziek en cabaretelementen!”.

We zijn gedreven om ons publiek te trakteren op een muzikaal feestje. We zingen 2e Pinksterdag dan ook een selectie van meerstemmige nummers bij de start van ‘Per Pedaal naar Vocaal’! Zo stap je opgeladen op de fiets. En wil je nog meer? In de middag geven we ook nog een optreden.

Vocal group INSTEAD! kun je vinden bij intieme concerten, recepties en korenfestivals. Want ons motto is: samen klinkt het beter!

Zij treden op tijden de opening in het Cultuurhuis en ’s middags in Buitenplaats Sparrendaal.

Meer informatie: www.instead.nu

De 7 stemmen van INSTEAD!:
Brigitte (Sopraan)
Miranda (Sopraan)
Elvira (Hoge alt)
Gertrude (Lage alt)
Roel (Tenor)
Johan (Bariton)
Bas (Bas)