Programma 2014

 

16.30 – 17.00 uur – De Driemasters Driebergen

17.00 – 17.30 uur – Chante Encore Doorn

17.30 – 18.00 uur – Piratenkoor ‘Man Overboord’ Driebergen

(Communitysinging o.l.v. Petra van der Snoek)

18.00 – 19.00 uur PAUZE

19.00 – 19.30 uur – Vrouwenzanggroep Korage Driebergen

19.30 – 20.00 uur – Ridge Voices Amerongen

20.00 – 20.30 uur  – The Living Song Leersum

(Communitysinging o.l.v. Petra van der Snoek)

20.30 – 21.00 uur PAUZE

21.00 – 21.30 uur – Stichts Mannenkoor Driebergen

21.30 – 22.00 uur – Koor Vinkenvocale Maarn

(Communitysinging o.l.v. Petra van der Snoek)

Sprankelende korenshow

 

Koren en diverse zanggroepen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben zaterdag 24 mei in de Maartenskerk in Doorn hun beste beentje voor gezet. Werkelijk, een sprankelende korenshow die door het stevig toegestroomde publiek zeer werd gewaardeerd.

(Vrouwenzanggroep Korage uit Driebergen)

Opnieuw is de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH) erin geslaagd een perfect korenfestival te organiseren, dat meer en meer in de belangstelling komt te staan. Zo hadden zich maar liefst acht koren en zanggroepen opgegeven. Dat betekende voor het eerst dat ook een deel van de middag in het programma moest worden opgenomen. Wie komt er nu om op zaterdagmiddag rond half vijf naar een paar koren te luisteren? Gewoon veel belangstellenden.

Het Shantykoor, De Driemasters uit Driebergen, dat de aftrap verrichtte, heeft zijn eigen aanhang, en begon met verve aan het festival. Gewoon ludiek. Het Doorns Vrouwenkoor, Chante Encore, een ouderenkoor, verdient alle respect. De gemiddelde leeftijd is dik in de tachtig, maar de dames zongen als nachtegalen. Lachen natuurlijk met het Piratenkoor Manoverboord uit Driebergen. Een zeer apart optreden, met bewonderenswaardige acts.

Vrouwenzanggroep Korage uit Driebergen, na de pauze op het podium, staat er. En hoe! Gespecialiseerd in het zingen van popsongs, evergreens en musicalsongs bracht zij een hoogwaardig programma. Indrukwekkend was de vertolking van ‘Gabriella’s Song’ van P.Backman/S.Nilson. Trouwens, de Ramses Medley ‘We zullen doorgaan’ loog er evenmin om.

De redelijk nieuwe formatie, Ridge Voices, met zangers uit onder meer Amerongen, Leersum, Driebergen en Veenendaal, gaf een duidelijk visitekaartje af. Gepokt en gemazeld in onder meer jazz, pop en gospel, was de vertolking van ‘Peace in the Valley’, begeleid op  piano door dirigent Jan Torny, in een Randy Newman-achtige stijl, die ook bij dit nummer de solozangpartij voor zijn rekening nam, weergaloos.

Kamerkoor The Living Song uit Leersum kan niet stuk en gaat niet stuk. Gedegen en zeer melodieus vakwerk uit de klassieke en vroeg klassieke sfeer.

Het Stichts Mannenkoor uit Driebergen viel helaas op het allerlaatste moment af door acute gezondheidsproblemen bij de dirigent.

Het Maarnse koor, Vinkencocale, sloot het festival af. En hoe …In een geweldige show werd een medley gezongen uit verschillende wereldmusicals, zoals Fiddler on the Roof en The Lion King. Een overweldigend applaus voor koor en dirigente Petra van der Snoek. Zij, Petra van der Snoek, verzorgde ook een stukje ‘communitysinging’ door tussen de verschillende optredens door het fameuze  popnummer uit de jaren ’80 : Da doo ron ron, in te studereren. Onder haar bezielende leiding werd dit door allen aan het eind  van het festival voluit gezongen.

 

(Het koor Vinkenvocale uit Maarn)