Per Pedaal naar Vocaal 2016 editie

PPnV deze afkorting staat voor Per Pedaal naar Vocaal .

In de even jaren organiseert SCAUH op 2e Pinksterdag op unieke locaties op de Utrechtse Heuvelrug optredens voor koren. Per locatie treedt het koor tweemaal op in de ochtend en in de middag een ander koor.

Bezoekers begeven zich per fiets naar de verschillende locaties. Alle locaties zijn op redelijke fietsafstand van elkaar.

Zowel de koren als de locaties zijn heel divers dus voor ieder wat wils.

Heeft u wel eens muziek beluisterd 40 meter hoog op de bovenste verdieping van een watertoren, muziekklanken gehoord in kasteelzalen, in een originele Tabaksschuur of omringd door de lentekleuren en -geuren van historische tuinen?

Op Tweede Pinksterdag, 16 mei 2016, heeft u kunnen genieten van de unieke combinatie van koormuziek en het ervaren van cultureel erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Al fietsend rijdt u naar de muziek en de locatie van uw keuze.

Veertien koren uit de Utrechtse Heuvelrug laten in een concert van 30 minuten hun eigen geluid horen, variërend van klassieke liederen uit de Renaissance en Barok tot songs uit musicals en zeemansliederen.

Zij zongen op locaties, waar je niet zo gauw concerten verwacht.

Er werden ook  rondleidingen gegeven of u heeft kunnen luisteren naar een korte informatieve lezing over de bijzondere betekenis van de plek waar u zojuist een concert heeft beluisterd.

De concerten zijn alle gratis. Ter dekking van de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bij iedere locatie is er de mogelijkheid om tegen betaling consumpties te gebruiken. De organisatie is in handen van de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH).